woensdag 22 september 2010

Behang, plinten en schilders

Ik weet het, Adriana's Updates zijn een beetje schaars de laatste tijd maar poe poe, wat komt er toch een hoop kijken bij een verhuizing zeg. Ik geef toe, ik had de hoeveelheid werk die we zouden hebben aan ons nieuwe onderkomen gruwelijk onderschat ik kom eigenlijk helemaal niet meer aan computeren toe.
Zoals jullie wellicht wel weten hebben mijn vriend en ik afgelopen vrijdag de sleutel van ons nieuwe paleis gekregen en vanaf die dag werd dan ook door onze huurder gedurende 8 dagen de huur van het oude appartement stopgezet (oude en nieuwe huis huurden we bij dezelfde verhuurder) Dus, 8 dagen hebben we om te verhuizen en als we dan nog niet klaar zouden zijn dan moesten we dus dubbele huur betalen.
Allemaal leuk en aardig. Vorige week ben ik samen met J. behang uit wezen kiezen en hebben we laminaat gekozen voor de woonkamer. Verder hebben we ook al hele mooie gordijnen gespot die er precies bijpassen, maar die gaan we aan het eind van deze week pas halen. Eerst het grote werk. Al met al hadden wij er op gerekend dat we toch wel in de eerste week de woonkamer en de slaapkamer af zouden kunnen hebben, zodat we alvast in het huis kunnen wonen. Viel dat even tegen.
Nog niet alles was namelijk geschilderd, en daardoor konden wij dus nog niet aan de slag met verven en behangen, of de vloer leggen. Ik en J. raakten beide, zachtjes gezegd nogal in paniek. Want wij hadden dus maar 8 dagen, en nu werd ons werk met zeker vier dagen vertraagd. Gelukkig hebben we dit wel op kunnen lossen met de woningbouw en kunnen we er vier dagen langer over doen om te verhuizen, want ze hadden het huis in principe 'klaar' af moeten leveren.

Maar goed, afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn moeder begonnen met behangen. Echt heel erg spannend want ik geef toe... ik heb zelf nog nooit behangen hoe graag ik ook vertel hoe anderen het zouden moeten doen.
We hadden voor één wand vinyl behang uitgekozen met een mooi gebloemd patroon en voor de overige drie wanden een hele warme rode kleur. Ons eerste obstakel was het uitklappen van de behang tafel. Serieus ik ben in dat proces bijna een vinger verloren zeg! Toen hij eindelijk stond waren wij klaar voor de start,
"Zal ik alvast de lijm maken? Dan kunnen we beginnen." bood ik aan. Mama stemde toe en ik ging dus naar de keuken om de lijm te maken... moest dat goedje nog 30 minuten trekken. Daar stonden we dan, voor ons uit te kijken en nog niets te doen totdat de lijm klaar was. Hebben een CD van Beth Hart in de CD speler gemikt en genoten van de galm die in een lege kamer hangt door luidkeels mee te zingen met Heaven Look Down en As Good As It Gets.
Toen de plak klaar was konden we beginnen. Op de maat van de muziek hebben mama en ik baan voor baan tegen de muur gekleefd. Het viel nog niet mee, want op den duur kwamen we erachter dat het huis ligt gewelfd was.... lastig als je recht moet behangen. Al met al is het goed gekomen. Helemaal toen we die middag op advies van P. het invetten van de banen anders aan gingen pakken. Toen schoot het helemaal op.
Het resultaat is al goedgekeurd door een paar kinderen uit de buurt die ik buiten trof terwijl ze nieuwsgierig met hun neuzen tegen het glas naar binnen koekeloerden "Het wordt al mooi." zij een meisje met zo'n grote oorbellen dat ze haar hoofd niet eens meer naar links of rechts kon draaien. Haar kleine broertje wilden weten waarom wij in het huis kwamen wonen, want hier woonde kennelijk eerst de opa van de straat.
Ik voel me nu al thuis in het nieuwe huis, zelfs al staan onze meubels er nog niet en zijn de meeste kamers nog kaal.

Ik zal later nog wat foto's plaatsen bij dit artikel dus houd de site in de gaten.

Voor meer updates over mijn verhuizing heb ik een speciale blog aangemaakt, namelijk de Duct-Tape Updates. Daar kunnen jullie terecht voor verdere verhuizing updates en leuke interieur en DIY tips voor in huis.

6 opmerkingen:

 1. Je schrijft het zo beeldend.
  Ik zie het voor me gebeuren.
  Je hebt er mooi weer bij.
  Succes nog eventjes en tot snel.
  Groetjes, DEKA.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ha. Ik zie het al helemaal voor me hoor. Fijn dat je je vinger nog hebt! Ik ben vreselijk benieuwd dus *zap* zo even naar het ducktape gedeelte. Klus ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Girl!!! Waar ben je?? Zo druk nog altijd met je nieuwe huisje in orde te maken?

  groetjes
  Petra x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee meis, lukt het allemaal met verhuizen? Lang niks van je gehoord op je blog! Ik ben benieuwd hoe het met je gaat :)
  Liefs Juliette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie blog heb je.

  ik volg je blog, via het volgknopje ;)

  www.saramshobby.blogspot.com

  mvg saramshobby

  BeantwoordenVerwijderen