maandag 6 september 2010

Poeh Poeh daar ben ik weer

Sommige zouden het gedreven noemen, maar zelf weet ik dat ik akelig dicht bij die grens van obsessie in de buurt ben gekomen de laatste twee dagen. Ik ben namelijk bezig geweest met het maken van mijn eigen 'look' voor Adriana Updates.

Ik had al eerder gelezen over digitaal scrappen, maar gisteren kreeg ik opeens zin om het zelf eens te proberen. En nadat ik al gebruik maakte van layouts van bijvoorbeeld Shabby Blogs en Hotbliggityblog vond ik dat ik toch wel genoeg inspiratie had gevonden om het zelf ook maar eens te proberen. Het begon zo gemakkelijk. Ik vond een hele fijne website genaamd Digiscrapdepot waar ik hele mooie freebies (gratis papier en embellishments) vond.
Ik werk al vrij veel met Photoshop, en het in elkaar flansen van een mooie layout viel me dan ook helemaal niet tegen. Ik was echt supergelukkig met het resultaat. Dus... tijd voor uploaden. Ik probeerde diverse imagehosts uit, de eerste paste uit zichzelf de grote van het bestand aan waardoor de kwaliteit van het plaatje echt k&#* werd. Niet geslaagd dus. Volgende... dat leek er al meer op.

Volgens de instructies uit dit filmpje uploade ik mijn plaatje. Het zag er prima uit in Google Chrome, fantastisch in Internet Explorer... maar op de één of andere manier was mijn plaatje te smal in Mozilla Firefox, mijn standaard browser.

Ik heb zo'n best lopen klooien en aanmodderen, letterlijk gevochten met mijn computer omdat hij niet mee wilde werken. Wat ik ook probeerde het plaatje wilde maar niet passen in Firefox. Moedeloos heb ik gisteren de hoop opgegeven nadat ik wel vijf uur aan één stuk echt ALLES heb geprobeerd.

Ik had een rusteloze nacht. Ik droomde gewoon over die stomme, mislukte, vervelende **diep ademhalen Adriaantje**
Maar goed, volgende morgen. Tweede ronde (of ja, eigenlijk hondervierenvijftigste ronde maar wie houd dat nou bij hè)

Het lukte me maar niet. Ik paste zelf verschillende keren de maat aan van mijn bestand.

Maar goed, zoals jullie zien heeft mijn moeite wel geloond (uiteindelijk) mijn website heeft een nieuw jasje, zelf gemaakt. En omdat ik er zo blij mee ben ga ik jullie vertellen hoe je dit zelf ook kunt doen.

Voor het ontwerpen zelf kun je gebruik maken van de tutorial van Thecutestblogontheblock.
Let op!! In deze tutorial wordt aangegeven dat je moet werken met een bestand van 14,5"x11" ikzelf heb gemerkt dat de beste maat om mee te werken 2000x1200 pixels is (want dan past je layout ook in Mozilla Firefox. Verder kun je voor de breedte van de middelste kolom uitgaan van 34,5 cm (handig ben ik hè met al die verschillende maten pixels, inches en centimeters)

Verder met de opmaak. Heel veel digitale scrapsupplies kun je vinden op Digiscrapdepot.

Als je je ontwerp klaar hebt en hebt opgeslagen dan kun je hem het beste uploaden naar Imageshack hier hoef je je niet te registreren om plaatjes te uploaden en dus krijg je ook geen overvolle mailbox met spam zoals bij andere imagehosts.

En nu kun je de afbeelding uploaden op je blog. Dat doe je als volgt.

Log in op blogger en ga naar 'ontwerpen' en vervolgens naar 'pagina-elementen' zoals jullie misschien al weten kun je op deze pagina heel gemakkelijk gadgets toevoegen aan je website.
Dit keer gaan we een HTML code plaatsen. Klik op 'een gadget toevoegen'
Kies nu voor HTML/JavaScript
Maak GEEN titel, maar plak in het tekstvlak de code die je vind op deze site http://fryskes.blogspot.com/2010/03/attentie-je-dient-je-template-om-te.html (je hoeft de verdere instructies niet te volgen, enkel de code te knippen en te plakken.
Vervang de tekst 'DIRECT LINK' in de code door de link naar jouw achtergrond. Klik op 'Opslaan' en het venster zal sluiten.
Klik nogmaals op 'Opslaan' in de pagina-elementen
Kies nu 'Blog Weergeven'

Als je deze stappen hebt gevolgd dat zul je zien dat je blog nu de nieuwe achtergrond heeft, helemaal naar jouw eigen smaak. Maar vergeet niet het allerbelangrijkste, vergeet niet om de mensen wiens digitale scrap supplies je hebt gebruikt credit te geven voor hun werk, en lees ook altijd heel goed de voorwaarden door op hun website.

Wat vinden jullie van de nieuwe look? Mensen die met behulp van deze info ook hun blog gaan pimpen/hebben gepimpt, laat dan even een reactie achter dan kom ik even kijken.

7 opmerkingen:

 1. Je nieuwe jasje ziet er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, ziet er gelikt uit hoor, erg netjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig gedaan. Heb het ook al dikwijls overwogen maar durf er niet aan te beginnen. Misschien dat ik nu de stap toch eens zal zetten... Maar dan laat ik het je zeker weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie eigenlijk geen nieuw jasje... Hier is het gewoon grijs?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vandaag zie ik wel je nieuwe jasje! Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen