zaterdag 11 september 2010

De grote verhuizing


Ik ben helemaal in de war van de spanning. Mijn eerste echte grote verhuizing. Okay, ik ben in februari ook al ingetrokken bij J. maar toen hoefde ik alleen maar een paar van mijn spulletjes mee te nemen. De rest staat nog allemaal bij papa en mama, en dat moet straks dus ook allemaal naar het nieuwe huis. Sinds twee dagen weten wij dat we niet pas in de laatste week van september... maar volgende week al de sleutel van ons nieuwe huis krijgen.

En deze nieuwe ontwikkeling geeft ons één week, één miezerig weekje om onze huidige badkamer te tex
en en de punten van overname te bespreken met de jongeman die zijn intrek zal nemen in ons apparten.
De nieuwe bewoner is al eens komen kijken naar het appartement en dat voelde zo maf. Ik woon hier misschien nog geen jaar, maar het voelt toch als mijn thuis (vooral door J. natuurlijk)
We hebben ook al zo veel meegemaakt in dit appartement. Voor J. is het natuurlijk zijn eerste eigen stekkie tot ruim een jaar geleden zijn bachelor pad. Hij nam Pako in huis en negen jaar later zouden hij en zijn vriendin (ik dus :P) de kleine Bruno meebrengen naar zijn nieuwe thuis.
Heel vreemd idee dat hier straks iemand anders woont en dat diegene het appartement in gaat richten naar zijn smaak.
Het vreemdste vond ik nog wel toen ik die avond zei tegen J. dat ik de nieuwe bewoner echt nog maar een broekie vond hij was 24 en J. is 33...toen herinnerde ik me opeens dat ik zelf een heel jaar jonger ben! 23, ik schrok er even van dat ik mezelf al zo oud voelde... ik geef de verhuizing de schuld. Al die dingen die we moeten regelen en doen.
We hadden al een planning gemaakt, voor de laatste week van september. Want eigenlijk zou ons nieuwe huis dan pas worden opgeleverd. Maar omdat er asbest werd ontdekt in het huis voor de bouwvakvakantie hebben ze toen in de vakantie verder moeten werken. Resultaat, wij kunnen er te vroeg in.

Gelukkig is het niet een en al stress, nee het is gezonde spanning. Ik kan niet wachten om samen met J. dit stekkie helemaal naar onze smaak in te richten zodat mensen kunnen zien dat wij er samen wonen.

Daarom ga ik bij deze een nieuwe categorie toevoegen, namelijk de paleis-updates. Waar je terecht kan voor updates betreffende de inrichting van ons nieuwe huis en de vorderingen in de verbouwing (behang, vloer, deuren en kozijnen etc.) Decorideeën en tips. En natuurlijk leuke DIY tips.

Later vandaag als eerste een update over de verschillende behangsamples. Ja, ja, vandaag gaan wij op behangjacht voor de woonkamer alvast. We zijn het gelukkig wel al eens over het kleurenschema van de woonkamer. Wij willen warme rode tinten. Nieuwsgierig. Pics van de gekozen samples volgen later vandaag.

17 opmerkingen:

 1. Zo snel al verhuizen! Leuk! Ik wens jullie veel plezier met het uitzoeken van de spulletjes vandaag, dat komt vast helemaal goed.

  Ben benieuwd naar de foto's.

  Groetjes Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes met inpakken dan maar.
  Ik vind het altijd zo stressvol. Na mijn laatste verhuizing vorig jaar heb ik besloten de komende tien jaar niet meer te verkassen, maarja... dat zei ik drie jaar geleden ook al...
  Gelukkig is inrichten wel erg leuk. Ben benieuwd naar de behangetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, spannend!!!
  Ben al benieuwd wat je gekozen hebt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh wat straalt er toch veel liefde en warmte af van je verhaal over de verhuizing, erg leuk om te lezen, veel plezier met het uitzoeken van je behang en natuurlijk heeeeeeeeeeeel veel geluk in jullie nieuwe woning.

  groetjes anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. veel succes in je nieuwe woonst ! Geniet ervan !
  En laat alles maar gewoon op u afkomen en geniet er met volle teugen van !


  Groetjes
  Eline Dm

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat spannend! Veel plezier met alles uitzoeken en inrichten!
  Leuk hoor! Ik zal de paleisupdates wel gaan volgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oei, verhuizen altijd een hele klus! veel werk maar ook ongelooflijk leuk en spannend. En.... opnieuw inrichten, geweldig! succes! enne zorg dat die plinten er direct komen, wij zijn 6mnd geleden verhuisd en ze zijn er nog steeds niet..... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. SPANNEND!
  Leuk spannend.
  Lijkt me heerlijk om weer lekker opnieuw een huis in te richten.
  Donkerroodtinten, erg gezellig.
  Hebben wij ook, in combinatie met blauw/grijsgroen.
  Ik blijf je volgen.
  En... blijf genieten.
  Zorg dat je "staart blijft kwispelen"
  Groetjes, DEKAcreatief/kado.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Joepie!!! Spannend!!!!!!!!!!!!!! Niets zo leuk als je huisje in te richten. Herstel, Jullie huisje! Mooi dat je foto's gaat maken, want daar ben ik natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar!

  Doe vooral ook een beetje rustig aan he??

  BeantwoordenVerwijderen
 10. spannend! maar suc6.
  en geniet van het inkleden van jullie huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Veel succes met de verhuis! Ben erg benieuwd naar de papiertejs ...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Spannend!! Ik ben altijd graag verhuisd, nu verhuis ik vnl. vaak mijn kinderen (anti-kraak...) Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. http://allemaalsterrekes.blogspot.com/2010/09/mysterieuze-post.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik vind het echt super spannend en leuk voor je hopelijk vind alles snel zijn plekje en veel succes met jullie nieuwe woonst groetjes Dietlinde

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Héél veel succes met het klussen en verhuizen, spannend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo'n verhuizing is aan de ene kant een hoop gedoe maar ook toch weer leuk dat je kan klussen en alles zelf kan inrichten. Ik vind de layout van je blog trouwens erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een goede post! http://vergelijkverhuisbedrijf.nl

  BeantwoordenVerwijderen