vrijdag 6 augustus 2010

Kijkerstress en Knuffels voor Congo

Vandaag een dag zonder creatieve uitspattingen en geniale ideeën voor een nieuw hebbedingetje. (Dat bedoel ik niet verwaand, maar soms moet ik mezelf gewoon even vlijen... dat is héél belangrijk.)

Reden? J. en ik hadden last van kijkersstress. Zoals jullie in vorige berichte al hebben kunnen lezen hebben wij een verhuizing in het verschiet. En dus moet ons huidige appartement worden verhuurd.

De verhuurder heeft voor morgen een kijker geregeld en wij werden daar vandaag pas van op de hoogte gebracht. Nu is dat in principe niet zo héél erg, maar ja jullie weten vast wel hoe de gemiddelde werkplek er uit ziet als je met een project bezig bent. Het was een bende en ik geef toe (oeh, hier zal J. van smullen) dat ik toch wel de sloddervos ben van ons tweeën.

Dus wij hebben zojuist in staat van paniek het hele appartement tip-top in orde gemaakt. Met veel tegenzin (wij willen weekend) hebben we ons door het karwij heen gevochten, maar het resultaat mag er zijn. Serieus alles in huis blinkt en nergens is meer een stofje te bekennen. Op onze vloer kun je nu op je sokken kunstschaatsen, net als toen ik nog een klein meisje was... blijft leuk.

Oh, ik heb trouwens toch nog wel iets creatiefs gedaan. Ik heb me namelijk laten inspireren door de verschillende hobby-sites waar creatievelingen met hun maakseltjes goede doelen steunen.

Zo zijn er echt tientallen websites waar je gratis handwerkpatronen kunt vinden om knuffels te maken voor arme kinderen.

Nu lees ik op heel veel verschillende weblogs over mensen die op initiatief van 'the Toy Society' hun creaties (knuffels) achterlaten op een willekeurige plek in de hoop dat het door een kindje wordt gevonden en het een nieuw huis geeft.

Maar, je kunt ook kinderen in arme landen heel gelukkig maken met een mooie nieuwe knuffel. Natuurlijk zijn deze kinderen ook heel erg blij met tweedehands knuffels... maar verdient niet ieder kind een speeltje dat voor hem of haar speciaal en met liefde is gemaakt?

Daarom heb ik besloten om een aantal knuffels te maken voor de actie Knuffels voor Congo. Dit is een organisatie die kinderen helpt in heel erg arme landen. Zoals Congo en Kenia. Een voorbeeld van één van hun projecten is het weeshuis 'Basket of Hope'


Weeshuis “Basket of Hope”
Weeshuis “Basket of Hope” wordt momenteel opgezet door een Keniaans gezin in Nairobi. Zij waren, net als velen, erg geschrokken van de etnische conflicten/ geweld na de verkiezingen van december 2007. Het weeshuis is hun manier om bij te dragen aan het herstel van de relaties tussen de stammen in Kenia. Ze willen graag bij de oorsprong beginnen, dus bij jonge kinderen. Daarom zijn ze begonnen met het opzetten van een weeshuis voor kinderen rond de kleuterschool leeftijd. Het weeshuis is bedoeld voor kinderen van alle stammen in Kenia, en dan gaat het echt om alle 60 stammen, van iedere stam ongeveer 1 kindje. Door deze kinderen op jonge leeftijd samen te brengen proberen ze een kleine bijdrage te leveren aan het herstel van de relaties tussen de stammen.


Ik ben door dit initiatief heel erg geraakt en wil me gaan inzetten voor de kinderen in deze weeshuizen. En ik wil aan jullie vragen of er mensen zijn die hier ook aan mee willen werken? Al maak je maar één knuffeltje voor een kind, je kunt een kindje hier zo gelukkig mee maken.

Ik wil een lijst gaan maken van mensen die hieraan mee willen gaan werken, dus heb je interesse en wil je meedoen stuur dan even een mailtje naar adriana87@live.nl

Zo rond november wil ik de knuffels dan naar het centrale inzamelpunt brengen naar Den Haag.

1 opmerking:

  1. Wat een geweldig idee! Alleen ben ik (vind ik zelf...) niet zo heel goed in knuffels naaien... Zouden plushies als Borre goed genoeg zijn??? (Zie mijn blog.) Dan wil ik wel graag meedoen.

    BeantwoordenVerwijderen