dinsdag 31 augustus 2010

Uche, uche *snif*

Hatsjoe!!! Ja jullie horen het goed. Ik ben geveld door een verkoudheid waar je u tegen zegt, al spreek ik mijn verkoudheid niet zo deftig aan.
Nee ik scheld hem eerder de huid vol want oh wat heb ik een hekel aan verkouden zijn.
Van de andere kant, ik vind het dan wel weer lekker om lui op de bank te liggen haken, het schiet alleen niet erg hard op aangezien ik halverwege iedere toer weer mijn neus moet snuiten.

Wat ik nog even wilde laten zien is dit mooie uiltje wat ik heb gewonnen in de Give-Away van Yara. Ik vind hem echt zó leuk. Lekker vrolijk.

Oe, en dat hele mooie opbergdoosje. mijn tante won het op de kermis en verblijde mij met dit mooie bakje. En dan zeggen ze dat ze op de kermis alleen rommel weggeven.

Veel tijd achter de computer lukt me nu niet, dus vandaar deze korte post. Ik ga weer even mijn neus snuiten en nog eens rondkijken op jullie blogs. Als ik beter ben komen er weer nieuwe creaties.

zondag 29 augustus 2010

Etsy compilatie; Typemachines

Ik vind schrijven echt zo gaaf. Ik ben al jong begonnen, een vriendinnetje van mij had namelijk een typemachine! Dat was nog eens iets heel anders dan pen en papier en thuis hadden we nog geen computer in die tijd.
Ik vond het geluid dat uit zo'n typemachine kwam echt zo geweldig en ik moet toegeven, als ik nu een mooie typemachine passeer dan kan ik het nog steeds niet laten om even over die gladde toetsen te gaan met mijn vingers.
Een mooie typemachine is zo inspirerend vind ik, ik vind het geweldig de manier waarop je ook echt meteen resultaat ziet.
Het was ook nog zo'n oud model, je weet wel zo één waarbij je aan het einde van iedere zin dat ding weer terug naar links moet doen. Zo leuk.

Ter ere van de typemachine, deze keer een 'Typewriter Etsy Compilatie'

Deze gave laptoptas komt op nummer één. Ik ben zo'n grote fan van het moderne rode patroon en dan zo'n vinage typemachine print erop.
Verder vind ik het ook een erg leuk idee, zo'n oude print om al het ware je moderne 'typemachine' mee te sjouwen.
Je vind deze tas en nog veel meer mooie laptoptassen, telfoonhoesjes, schoudertassen en nog veel meer 'vintage-inspired' spulletjes in de Etsy shop van TrackandFieldDesigns

En is deze dan niet lief? Een mooie gouden miniatuur typemachine in de vorm van een hanger. Echt zo ontzettend mooi vind ik deze. En compleet met getypte pagina.
Nou hier wordt de wannabe-schrijfster in mij gewoon een heel erg hebberig van. Wat een statement zo'n typemachine om je nek niet dan?
Hij komt uit de Etsy store van Lunashineshine en in haar winkeltje vind je nog veel meer gave vintage sieraden.
Zeker een bezoekje waard deze geve shop.


De volgende vondst deed ik in de winkel van Thisisnathanveach, een kunstenaar die met behulp van zijn typemachine een uniek portret kan maken. Ja, je hoort me goed... met niets meer dan zijn typemachine en papier tovert hij echt de beste gelijkenissen tevoorschijn van beroemdheden, maar je kunt ook jezelf door deze typemachine-kunstenaar laten vereeuwigen.
Hoe uniek is dat!

Maar zij zijn niet de enige die zich hebben laten inspireren door de typemachine, er zijn zoveel mooi typemachine-geïnspireerde spulletjes te vinden op Etsy. Hieronder nog 4 in het kort.




















  1. Pieces of me Pendant (met tyepmachine initiaal) uit de shop van Pieces of Me
  2. Typewriter Tee, supermodieus en gemaakt door Ladylotus
  3. Cross stitch pattern van een typemachine, ontwerp komt van Tinymodernist
  4. Hot Pink Typewriter oorbellen, ModelCitizen maakte deze coole blikvangers

zaterdag 28 augustus 2010

Gehaakte ketting

Het is weer weekend hoor, tijd om op te ruimen, af te wassen, stof te zuigen en poetsen, poetsen, poetsen. Soms denk ik nog terug aan die heerlijke tijd dat weekenden waren om buiten te spelen met je vriendjes en uitstapjes naar opa en oma. In het weekend kon je even lekker je huiswerk vergeten en lekker kind zijn.

Die mentaliteit heb ik er altijd in geprobeerd te houden, dat het weekend leuk moet zijn. Maar met de naderende verhuizing is het hier vooral ieder weekend opruimen, sorteren, inpakken en klaar maken.
Gelukkig had ik ondanks dit drukke schoonmaakschema ook een momentje voor mezelf en ik vond een hele simpele ketting-tutorial om me tijdens mijn onverwachte vrije minuten te helpen. Het gaat om een gehaakte ketting en het principe is heel simpel.

Haak gewoon 4 kettingen, iedere nieuwe ketting iets langer dan die daarvoor. Jammer genoeg is het patroon voor de bloem niet te vinden op dezelfde website. Maar met behulp van deze tutorial heb ik toch een mooi geheel weten te maken.


Omdat ik de vervelende eigenschap heb om achter iedere klink, haak, punt... wat dan ook te blijven haken met mijn sieraden/kleding heb ik de ketting wat korter gemaakt dan in het voorbeeld. Ik ben wel heel erg blij met het resultaat van zo'n simpele tutorial. In werkelijkheid is de kleur iets anders dan op de foto. Ik gebruikte namelijk een hele lichte tint lila (bijna wit), echt superlief kleurtje.

Ik heb trouwens twee hele lieve dames gevonden die hebben aangeboden om mijn verhaal proef te lezen. Saskia en Petra waren zo lief om hun hulp aan te bieden. Dus, binnenkort komen de volgende hoofdstukken jullie kant op. Maar... omdat ik zo'n leuke reacties heb ontvangen ben ik ook begonnen aan een speciaal 'blog-verhaal' compleet anders dus maar wel gloedje-nieuw. Binnenkort het eerste hoofdstuk online.

vrijdag 27 augustus 2010

4 Dingen Tag

Wat wordt de mens toch digitaal zeg, post en telefoneren gaat vaak al via internet. Boodschappen ook, maar ik wist niet dat zelfs 'tikkertje' ook al vertaald is naar de computer tot ik van Petra van The Sprinkles on a Cupcake de '4 things tag' kreeg.

Ik ben maar even zo vrij geweest om de vragen te vertalen naar het Nederlands. Maar, nu even niet langer uitstallen Adriaantje... tijd om weer eens wat diepe, duistere geheimen bloot te geven...

4 dingen in je (hand)tas
  • Twee bollen katoen
  • Een dubbele haaknaald (aan ieder uiteinde een haak)
  • Mijn sleutels
  • Mobiel
4 dingen in je bureau lade
  • Wacom tekentablet
  • Plakboek
  • Agenda
  • Schaar
4 favoriete dingen in je slaapkamer
  • Mijn verzameling Laurel & Hardy figuurtjes
  • Mijn naaimachine
  • Mijn verzameling natuurstenen
  • Kaarsen
4 dingen die je altijd al hebt willen doen (maar nog niet heb gedaan)
  • Zingen in een bandje
  • Een neuspiercing
  • Een eigen bedrijfje/winkeltje beginnen
  • Een complete deken haken
4 dingen die je op dit moment heel erg leuk vind.
  • Handwerken
  • Met Bruno en Pako spelen
  • Voorbereidingen maken voor de grote verhuizing (en fantaseren over de hobby-kamer)
  • En het aller, aller, aller leukste van dit en alle andere momenten vind ik natuurlijk J.
4 dingen die je niet van mij weet.
  • Ik heb een grote moedervlek op mijn arm, sommige mensen vinden het lelijk ik vind het bijzonder.
  • Ik schilder ook, acrylverf schilderijen. Ben begonnen met het nadoen van Bob Ross van 'the joy of painting' maar heb een paar jaar geleden mijn eigen stijl gevonden.
  • Ik ben verslaafd aan stand-up comedy. Liefst van die onschuldige humor. Woordspelingen en sketches vind ik gaaf.
  • Ik ben dol op kruiswoordpuzzels. Ik vind het zo gaaf, want soms weet ik dingen waarvan ik eigenlijk niet eens wist dat ik ze wist en dat geeft me dan een goed gevoel.
4 liedjes die ik niet uit mijn hoofd kan krijgen.



Phew, dat waren ze dan. Mijn antwoorden op de 4 things tag vragen. En het leuke is dat ik nu andere mensen mag gaan tikken :)
Ik tik Yara, Marjo, Sabien en... Juliette

Tikkie, jij (jullie) bent hem.

donderdag 26 augustus 2010

Bruno update; wat een lange nacht

Dank jullie wel voor alle vriendelijke berichten. Met een opgelucht hart kan ik jullie vertellen dat Bruno weer helemaal zichzelf is. Hij werd nog wat slapjes wakker (logisch na al dat braken natuurlijk) maar al tijdens de wandeling leefde hij weer wat op. Toen hij eenmaal weer wat eten in zich had was hij weer snel zijn oude zelf. Sterker nog, hij is nu zo vrolijk! Hij heeft er zichtbaar van genoten dat zijn baasjes zo over hem hebben gewaakt. Dat is nog eens iets anders dan helemaal alleen op zijn kussentje in de hal slapen. Nee, onze kleine schat heeft geen enkel benut van het gevaar of de angst die zijn baasjes hebben doorgestaan.

Woorden kunnen gewoon niet beshrijven hoe opgelucht we wel niet ben dat alles goed is met ons schatje. En dat vooral dankzij J. Ikzelf moet toegeven dat ik nogal een lichte paniekaanval had. J. heeft ondanks mijn gekat (ik wordt nogal bitchy als ik mij zorgen maak om iemand waar ik van hou, niet express... maar als ik kattig doe lijkt alles in zo'n situatie sneller te gaan en snelheid is van groot belang in zo'n situatie.) zijn hoofd koel gehouden en heeft ons naar onze nood-dierenarts gekregen. J. was echt de held van de dag en van de rest van de maand wat mij betreft. Door zijn snelle handelen is alles nog goed gekomen met Bruno. Godzijdank!

woensdag 25 augustus 2010

Paniek in de tent

Ik ben zo gespannen als ik weet niet wat. Mijn vriend zit ook nog na te beven op de bank. Onze Bruno ligt om mijn schoot slap als een vaatdoek. Onze dwergpincher heeft namelijk een stuk chocolade naar binnen gewerkt. Voor mensen die het niet weten, chocolade is klaar vergif voor een hondje.

Mijn schatje is dan ook altijd super voorzichtig met chocolade onze papegaai daarentegen niet echt. Ikzelf ben niet zo'n chocolade liefhebber. Echt puur (tegen het bittere aan) vind ik nog wel iets hebben, maar melkchocolade... sorry maar dat krijg ik niet naar binnen. Bah!

J. deelt graag zijn chocolade met Pako die al net zo'n zoetekauw is als zijn baas. Vandaag besloot Pako echter om zijn chocolade ook te delen met Bruno, een lief gebaar maar chocolade en hondjes zijn dus niet zo'n geweldig goede combi.
Halsoverkop zijn we met onze lieve schatje naar de dierenarts gefietst. (Oh, wat ik graag een rijbewijs zou hebben gehad op dat moment) Daar kreeg hij een spuit waarvan hij ging braken.
Nu is het spannend. Zo'n licht hondje van nog geen jaar en dan al bijna 8 gram chocolade... spannende uren. Vanavond blijven J. en ik in ieder geval wakker om bij ons Bruno te waken en om hem in de gaten te houden. Ik heb de dierenambulance onder de sneltoets gezet en de espresso maker zal wel overuren maken vanavond, maar wij hebben alles over voor ons lieve hondje. Mensen die nog wakker zijn, duim alsjeblieft voor onze Brunotti.

Ik zit in ieder geval van de stress zo'n best te haken dus Knutselfreak, als je dochter graag een buitenkind popje wil... ik ben er nog één aan het maken en ik stuur deze met liefde naar je toe als cadeau. Als je me het adres wil doormailen (adriana87@live.nl) dan stuur ik binnenkort het zusje van het eerste buitenkindje naar je toe.

Het buitenkind

Zoals jullie in mijn vorige post al hebben kunnen lezen heb ik een tijdje terug een schitterende slag geslagen bij de kringloop. Namelijk hele mooie knutselboekjes voor het maken en haken van lieve knuffels.
Ik was van plan om uit ieder boekje een knuffeltje te maken voor mijn Knuffels voor Congo actie. Ik begon gisteravond met het maken van het buitenkind. De kleuren in het boekje zelf vond ik echter iets te somber, dus ik heb mijn buitenkindje wat meer kleur gegeven. Ik moet zeggen, dat werken vanaf een simpel tekeningetje (niks patroon, niks haakschema... gewoon doodles van hoe het eruit moet komen te zien) dat viel nog vies tegen. Het hoofdje viel meer dan eens niet helemaal naar wens uit. Uiteindelijk is het me dan toch gelukt om de goede vorm te krijgen. Volgende struikelblok was haar haartjes. Het viel helemaal niet mee om deze goed in model te krijgen. Ik vloekte al binnensmonds over hoe zij net zo'n moeilijk haar heeft als ik.

Het schortje heb ik maar gewoon uit de losse pols gehaakt. Sorry maar ik kon nou eenmaal geen wegwijs met het patroon uit het boekje. Ik had mijn overwinning van het moeilijke patroon al gevierd toen mijn popje opeens gilde "Waar zijn mijn knoopjes!!" Ja, zij had het plaatje in het boek ook gezien nu en zij wilde net als haar voorbeeld mooie knoopjes op haar schort.

Samen kozen we mooie roze knoopjes en ze was meteen zielsgelukkig.

Ik vertelde haar dat zij binnenkort een reis zou gaan maken om te gaan wonen bij een lief weeskindje in Congo en zij was een beetje bang. Ze vreesde dat ze alleen zou moeten gaan. Ik stelde haar gerust en vertelde haar dat al verschillende mensen hebben aangeboden om vriendjes te sturen voor de reis. Toen was ze al een stuk gelukkiger. Het vooruitzicht van een spannende reis naar zo'n ver land stond haar nu wel aan. Zeker met heel veel vriendjes.
Mensen die zelf ook nog een bijdrage willen brengen aan de Knuffels voor Congo actie kunnen altijd mailen naar adriana87@live.nl

Niet zo handig en toch willen helpen. Gebruikte knuffels of ander speelgoed mag ook hoor! Zijn we ook heel erg blij mee. Vanwege verhuizing kan ik pas vanaf oktober knuffels daadwerkelijk gaan inzamelen bij mij thuis, maar als je alvast een foto stuurt van wat we met de post kunnen verwachten dan plaats ik die gewoon op de site. Kunnen we een soort Flickr-knuffel-counter maken.

Samen met J. en Liesbet van twee meisjes in de stad zal ik de knuffels in Januari naar het centrale verzamelpunt in Den Haag brengen.

dinsdag 24 augustus 2010

Hoofdstuk 1

Zoals jullie misschien al eens hebben gelezen, mag ik ook graag schrijven. Ik heb nou eenmaal een fantasie die niet te stuiten is en schrijven biedt een fijne uitlaatklep. Ik werk momenteel aan een fantasy verhaal dat 'Kabouters in de keukenkastjes' moet gaan heten. Ik geef het toe, ik neem mezelf niet al te serieus en ik probeer dat terug te laten komen in mijn schrijven.

Als jullie het een leuk verhaal vinden en nieuwsgierig zijn naar het vervolg, ik ben nog opzoek naar iemand die voor mij het verhaal wil BETA lezen. Dat houd ik dat ik je om de zoveel tijd een hoofdstuk toestuur en dat jij deze dan vervolgens voorziet van opbouwende kritiek en een spellings-/grammatica controle. Interesse? Mail me dan op adriana87@live.nl

Afijn, hier is deel één dus. Het is niet echt een hoofdstuk...meer een proloog. Maar goed, ik hoop dat jullie het leuk vinden.


Proloog: Kabouters in de keukenkastjes


Beste lezer, met oog op recente gebeurtenissen heb ik besloten om mijn belevenissen vast te gaan leggen in een logboek. Ik wordt namelijk gek. Kabouters, zeemeerminnen, dwaallichten en whatever. Ik zie ze; en ik ben op dit moment nog helder genoeg om te beseffen dat dat geen goed teken is.

Ik durf niet te zeggen of ik al langer gek ben, of dat het vandaag pas is begonnen. Want... kom nou, kabouters bestaan toch niet?

Misschien is wat oma heeft wel besmettelijk. Misschien had ik nooit bij haar in moeten trekken.
Drieëntwintig is toch veel te jong om al dement te worden? Oma zou het wel fijn vinden denk ik, als ik net zo gek wordt als haar. 'Misery loves company' zeggen ze toch in Engeland?
Maar van de andere kant, als ik haar vertel wat ik denk te hebben gezien dan moedig ik haar gekte misschien wel aan.

Het enige wat ik volgens mij kan doen is mijn moed verzamelen en kijken of dat er inderdaad een kabouter in oma's keukenkastje zit.

...Ik wil helemaal niet kijken. Ik durf dat kastdeurtje niet eens open te doen.

Misschien is het maar een muis. Ew, ik hoop het niet. Ik heb zo'n vermoeden dat ik zo'n type vrouw ben die bij het zien van een muis binnen no-time op een krukje, of de aanrecht springt. Net als in die oude Tom & Jerry tekenfilms.

Okay, hier gaat ie dan. Langzaam... heel erg langzaam breng ik mijn hand naar de knop op het deurtje van het keukenkastje.

Oh wacht!!! Als ik het kastje langzaam open doe dan weten die kabouters natuurlijk dat ze zich snel moeten verstoppen. Dan weet ik nog niet of ik er echt één heb gezien. Dan maar heel snel.

1...2...3!!!

Mijn ogen zijn nu waarschijnlijk net zo groot als de schoteltjes in de kast, want het is waar! Ik heb het echt gezien! Geen twijfel mogelijk. OMA HEEFT KABOUTERS IN HAAR KEUKEN!!!

Van schrik heb ik het deurtje meteen weer dichtgegooid, maar ik wil hem nog eens zien.

Deurtje weer open en snel weer dicht want die kleine rotzak duwt gewoon één van oma's porseleinen theekopjes uit de kast. Bijna op mijn hoofd!

Ik vloek binnensmonds als de scherven alle kanten op schieten over de betegelde keukenvloer. Ik moet er echt heel snel voor zorgen dat Pluto de keuken uit is, voordat hij zijn pootjes open haalt aan een van de scherven. De nieuwsgierige dwerg pincher is er namelijk als de kippen bij als er iets valt. In zijn ogen is alles wat wij mensen laten vallen namelijk eetbaar.

Ik pak mijn oma's speelgoed hondje op en breng hem naar de woonkamer waar ik hem insluit bij mijn oma. Hij blaft een paar keer en krast met zijn nageltjes over de deur voordat hij kalmeert.

Ik weet niet hoe ik hiermee om moet gaan hoor. Is dementie genetisch bepaald? Ben ik eigenlijk wel echt gek, als het echt is? Is mijn oma dan wel echt gek of gewoon gefrustreerd omdat niemand haar geloofde toen ze verkondigde dat ze kabouters in haar keukenkastjes had en... wat nog meer? Oh ja! Elfjes in de afwasbak in het kastje onder de gootsteen, een dwaallicht die constant tegen de zolderlamp probeerde op te rijden (zoals hondjes) en volgens mij had ze ook nog iets gezegd over een zeemeermin in de regenton.

Allemaal dingen die ik uit moet zoeken. Vandaag is slechts dag één van mijn waanzin.



Tot zover, mijn schrijfseltje. Feedback wordt zoals altijd zeer gewaardeerd.

maandag 23 augustus 2010

Wat een weekend

Hè hè, dat had ik even nodig. Een lekker rustig weekend. Hoop dat ik niet al te veel mensen heb geschokt door even een weekendje niet up te daten, maar ja... iedereen heeft af en toe rust nodig. Verder had ik last van een virusje. Nee, geen verkoudheid of iets dergelijks maar een schrijf virus.

Ik ben namelijk druk aan het schrijven aan mijn (hopelijk) eerste boek en verder heb ik mijn fanfiction pagina weer een beetje ge-update. Mensen die niet bekend zijn met het fenomeen fanfiction, dat houd dus in dat je niet honderd procent origineel schrijft maar dat je je verhaal baseert op bijvoorbeeld een film, serie of een boek. Mijn verhaal is gebaseerd op de Twilight boeken van Stephanie Meyer, waar ik stiekem grote liefhebber van ben. De boeken brachten me weer helemaal terug naar mijn vampier-obsessie van mijn Buffy the Vampire Slayer dagen.

Maar goed, heb dus de eerste twee hoofdstukken van mijn pas geschreven fanfic ge-upload. En heb aan één stuk door vier hoofdstukken toegevoegd aan mijn originele verhaal.

Verder hadden mijn vriend en ik van het weekend nog een lekkere BBQ bij een vriend van J. die verjaarde. Met de taxi gingen wij heerlijk naar camping/bungalowpark de Lithse Ham waar het feestje werd gevierd. Wij hebben geen van beide ons rijbewijs dus zijn we totaal aangewezen tot taxi en openbaar vervoer en dat is meestal niet zo erg maar dit keer...

Om tien over half tien belden wij naar onze taxi-service en deze zou ons een uur later op komen halen. Braaf stonden J. en ik te wachten bij de ingang van het park. Half elf...niets, kwart voor elf...niets, elf uur...niets.

Om kwart over elf belden wij nog eens naar het taxi bedrijf. Het was uitgelopen. Wij zouden nog een uur langer moeten wachten. Heel vervelend dus, ik ben van mening dat dat bedrijf dat toch op zijn minst even door had kunnen bellen. Maar goed, het park konden we niet meer op en dus besloten J. en ik om nog even een romantische wandeling langs de waterkant te maken.

Iets van een kwartier later waren wij weer terug.

Om half twaalf ging mijn telefoon. Sorry, maar het loopt nog wat uit. Dat was de boodschap, wij moesten nog eens een half uur tot drie kwartier wachten op een chauffeur.

Afijn, hoe laat werden wij denk je opgepikt? Om kwart voor één. Wij hebben meer dan tweeënhalf uur gewacht in de donkere koude nacht op onze taxi. Ons humeur was al net zo donker als de nacht toen we eenmaal in de Mercedes van de taxi-chauffeur stapten. Maar oh, wat waren we toch blij toen we weer thuis waren.

Gisteren en vandaag hebben mijn vriend en ik echt alle aandacht gestoken in het opruimen van ons appartement. We moesten namelijk één en ander verschuiven in het appartement want binnenkort krijgen wij een nieuwe bank binnen ook weer een aanwinst die wij in de kringloopwinkel kochten. Daarover meer in een volgend bericht (na 2 september want dan wordt de bank bezorgd en kan ik kiekjes knippen.)

Mijn creatieve uitspatting van de dag? Salade. Ja, jullie horen het goed... een culinaire, creatieve uitspatting van jullie Adriaantje. We hebben namelijk besloten om onszelf na ons 'schoonmaak' weekend te trakteren op een lekkere balkonBBQ.

Ik maakte deze salade... en lekker!

Mensen die willen weten wat er in zit:

IJsbergsla
Komkommer
Tomaat
Schouderham
Jong belegen kaas
Perzik
Twee eetlepels Honing

Echt heerlijk fris, helemaal als je alleen biologisch materiaal gebruikt. Heerlijk.

Wat betreft het verhaal waar ik aan werk, als jullie hoofdstuk één zouden willen lezen laat dan een reactie achter. Bij genoeg animo zal ik hoofdstuk één hier op de site zetten.

vrijdag 20 augustus 2010

Etsy compilatie; Sushi

Volgens mijn vriend meurt het als de pest, en is het niet te vreten. Ik daarentegen ben echt helemaal verzot van ...Sushi. Ik vind het echt zo lekker en het is één van de weinige dingen die ik leuk vind om te maken.

Er is volgens mij niet echt een grijs gebied wat betreft deze lekkere snack. Je houd ervan of je kan het niet uitstaan.

Ik ben in ieder geval altijd weer heel erg trots op mezelf als ik een perfect rolletje sushi heb gemaakt. Dat is één van de zeldzame momenten waarop ik me een keukenprinses voel. Daarom is het thema van deze Etsy finds ...sushi.

We bijten de spits af met deze sushi ring. Hij is helemaal gemaakt van fimo klei en zoals jullie zien zit zelfs de wasabi erbij. Hij komt uit de Sleeping Dog Etsy store waar je naast sushi ook sieraden kunt vinden van heel realistische broodjes gezond, vruchtentaartjes en andere zoetigheid.

Ieder miniatuur is zo ontzettend realistisch dat het onmogelijk is om niet onder de indruk te zijn van de leuke spulletjes.

Iets wat niet kan ontbreken in de keuken van de sushi-liefhebber is een echt sushi bord.

Mijn vriend en ik houden allebei van natuurlijke producten en mooie houten accessoires. Ik vond deze dan ook schitterend en hij staat absoluut op mijn Etsy-wishlist.

Hij komt uit de shop van Grey Works waar ze vele mooie houten producten verkopen, persoonlijk vind ik het bord hiernaast het mooist omdat het nog iets heel rustieks heeft en daar houd ik wel van.

Ik houd wel van slimme teksten, deze buttons met sushi en de tekst 'that's how I roll' vind ik echt zo ontzettend leuk. En de Etsy store van Barrel of Monkeys bevat nog veel meer leuke buttons met gave one-liners.

Eén van mijn personnlijke favorieten is 'Don't judge a book by it's movie' of wat dacht je van 'Turn of your TV and read!' echt zo gaaf.

Echt een zeer uitgebreide collectie van buttons met cute plaatjes, gevatte one-liners en mooie graphic.




















  1. Japanese Print Diaper bag, voor de allerkleinste van Henry and Zoë
  2. Sushie slippers, om je voeten warm te houden van Sushiebooties
  3. Children Sushi chef hat, een echte sushi kok verdient een koksmuts van Mudpiekids
  4. Sushi scrabble tile pendant, zo'n schattige hanger van LaVieIllustree
23:50 uur geeft mijn klokje aan... als ik nog tien minuten later had geüpdate had ik niet langer kunnen beweren dat ik dagelijks update. :P
Eindelijk is mijn sushi waanzin dan toch ergens goed voor. Wat vinden jullie van deze lekkernij. Jum of bleh?

Neem alsjeblieft ook even de tijd om middels de linkerbalk naar mijn Knuffels voor Congo post te kijken.

donderdag 19 augustus 2010

Yes Yes Yes!!! Score bij de kringloop.

Eindelijk! Na al die posts te hebben gelezen over wat een mooie spulletjes jullie wel niet bij de kringloop winkel hebben getroffen heb ik eindelijk ook eens wat gave spulletjes op de kop weten te tikken. Wat een koopjes.

Het was voor mij echt meteen liefde op het eerste gezicht toen ik dit mooie doosje vond.
Het is gemaakt van heel mooi natuursteen en de bloem is ingelegd met parelmoer. Ik geef toe, ik heb geen flauw idee wat ik er in ga doen, maar het was gewoon een gevalletje, die moet ik hebben én!!! er zat ook nog eens 50% korting op de prijs, van 1 euro naar 0,50 cent. Ik houd van korting.
Mijn vriend liet zijn oog vallen op hele mooie glazen gebaksbordjes.

Niet zo lang geleden hebben we op een snuffelmarkt ook een hele mooie karaf gekocht waar meneer op slag verliefd op was, en hier passen deze bordjes echt heel erg goed bij.

Wederom 50% korting en dus namen we er vier.

Niet veel later spotte mijn vriend een heel mooi kruidenrek, helemaal gemaakt van mooi donker hout en met maar liefs zes plankjes waar hij zijn kruiden op kwijt kan.

Mijn schatje, die naast tuinman ook nog eens heel erg handig is in de keuken (hij heeft een poos kokschool gedaan) heeft in de loop der jaren een heleboel kruiden in zijn keukentje verzameld.
Sommige waarvan ik niet eens de naam uit kan spreken. Maar mijn keukenprins wil deze kruiden natuurlijk in stijl op bergen in ons nieuwe paleis. We gaan namelijk eind september verhuizen naar ons eerste 'echte' huis, compleet met aparte keuken.

Dit mooie rekje verhuist met ons mee voor 2,25 euro. Wat een koopje!

Maaaar... het mooiste van het mooiste, de vondst der vondsten. De schatten van de dag...


Dat zijn toch wel deze hobby boeken. Ik kocht voor nog geen 5 euro 'gehaakte poppen en dieren', 'de liefste knuffels maak je zelf' en 'Poppen en Popjes'

Ik ga uit ieder boekje iets maken voor de Knuffels voor Congo actie. Zoals jullie misschien al weten ben ik bezig met een inzamelactie, in de post 'Kijkersstress' konden jullie al lezen hoe de stichting Knuffels voor Congo zich inzet voor kinderen in ontwikkelingslanden. En dat op een bijzondere manier. Zij spelen namelijk in op het geluk van de kinderen. Ja, ze zamelen ook geld in en gebruiksvoorwerpen. Maar ook vragen zij om speelgoed en vooral knuffels voor de weeskinderen in Congo.

Natuurlijk zijn tweedehands knuffels erg leuk, maar hoe geweldig zou het voor die kinderen zijn om een mooie, zelfgemaakte knuffel te ontvangen. Gemaakt met liefde en speciaal voor hen. Iedereen die een beetje handig is met handwerken kan zich opgeven om mee te doen met de actie. Naaien, haken, breien alles kan en alles mag. Verder wil ik bij deze ook even Liesbet bedanken, deze lezeres heeft aangeboden om samen met mij de knuffels af te geven bij het centrale verzamelpunt in Den Haag.

Mensen die niet zo handig zijn met naald en draad kunnen ook helpen. Promoot de actie op je blog/website, of doneer een stukje stof/wol aan een handige moeder, tante of verre kennis. Kortom verspreid het woord. Het is zo gemakkelijk om een kind gelukkig te maken.

Vanaf november tot eind december kunnen jullie knuffels sturen meld je aan voor de actie in een mailtje naar adriana87@live.nl of laat een bericht achter in de actie. Ik zal dan begin november iedereen die zich heeft opgegeven mijn nieuwe adres doorgeven.

woensdag 18 augustus 2010

Soms zit het mee, soms zit het tegen

Maar soms lijkt het wel alsof alle tegenslagen op één dag vallen. Zoals vandaag. Ik zat echt boordevol creatieve ideeën, maar alles wat ik aanraakte leek wel spontaan uit elkaar te vallen. Zelfs een simpele zoom omstikken wilde me vandaag niet lukken.
'Oh jee' dacht ik toen ik me realiseerde... 'een baaldag!'
Maar goed, het feit dat ik niets uit mijn handen getoverd kreeg was nog niet eens het ergste. Er zat namelijk ook nog een mooie dikke enveloppe in mijn brievenbus... samen met nog wat andere post.

Ik wist echt meteen wat erin zat nog voor ik het openmaakte... Het was namelijk mijn eigen post. Mijn brieven waarin ik twee tijdschrift abonnementen opzeg en het Give-Away cadeautje voor Allemaalsterrekes.
Email heeft mij waarschijnlijk lui gemaakt, want door het gewen aan een vlug mailtje was ik straalweg vergeten om postzegels op mijn uitgaande post te plakken. (Maar goed dat mijn belanstingaangifte is verstuurd naar een antwoordnummer)

Dus, morgen even op en neer naar het postkantoor voor de tweede ronde. Sorry Allemaalsterrekes. Nog heel even geduld.

Mijn oma was trouwens superblij met het Yahtzee boekje, de hele avond heeft ze het heel trots aan al haar gasten geshowd.Ik ben trouwens nog op zoek naar vier PIF-fers. Mensen meld je snel aan want wie eerst komt...
Mensen die het PIF principe nog niet kennen je kunt er meer over lezen deze post.

In het kort, PIF staat voor Pay It Forward. En het werkt eigenlijk als volgt. Als je je aanmeld voor mijn PIF dan stuur ik je een cadeautje wat ik zelf heb gemaakt. Daarna is het de bedoeling dat jij op zoek gaat naar drie anderen en op jouw beurt voor die drie anderen een cadeautje maakt... Maar ook ééntje voor mij hè :P

Mensen die mee willen doen kunnen zich aanmelden middels een mailtje naar adriana87@live.nl

dinsdag 17 augustus 2010

Yahtzee boekje

Vandaag een korte post, heb namelijk beetje tijdgebrek. Heb de hele dag geknutseld aan een verjaardagscadeau voor mijn oma.
Ik maakte voor haar een handig notitie-boekje waar ze de score van ieder potje Yahtzee in bij kan houden. Tijdens ieder bezoek moet er namelijk wel zo'n spelletje worden gespeeld, en oma kan zo genieten (vooral als ze wint) en daarom vond ik het heel leuk om dit voor haar te maken.

Voorop de kaft zit een lieveheersbeestje, omdat dat oma's lievelingsbeestjes zijn (maar niet heus, oma is nogal bang voor de beestjes omdat er ooit eens eentje in haar mond is gevlogen)
Maar lieveheersbeestjes zijn dus wel een terugkerend thema in haar verjaardagscadeau's.

Voorop heb ik een vakje gemaakt waar een handige rekenmachine op zit geklemd. (met een soort van knijper, kan dus ook heel gemakkelijk eraf.) Heel handig om de score op te tellen dus. Ben benieuwd wat jullie er van vinden.(De kleuren zijn trouwens in het echt toch wel wat helderder dan op de foto . Dat zie je duidelijker op de foto van het lieveheersbeestje.)

Ik hoop dat ze het leuk vind :P

maandag 16 augustus 2010

De tank onder de scharen

Sommige meisjes maak je gelukkig met sieraden, andere met nieuwe schoenen... een uitverkoop bij HM of andere snuisterijen.

Mijn schatje heeft echter door dat ik pas echt smelt als hij aankomt met handige hobby spulletjes. En vandaag kwam mijn prins thuis met deze tank onder de scharen! En pas op hè, je kunt hier niet alleen stofjes mee knippen en papier... nee, als je als crea-bea tijdens het freubelen dorst krijgt, dan kun je dit vernuftig stukje techniek ook nog eens inzetten als flesopener! Handig toch? We krijgen immers allemaal vroeger of later wel dorst.

Dacht je dat dat het was? Niet dus!! Nee, ook voor het sieraden maken kan ik deze schaar raadplegen want het lemmet heeft ook nog eens een handig oogje waarmee ik zilverdraad kan knippen. Verder kan ik gewoon alle vier mijn vingers kwijt in het onderste gat...die vijfde, mijn duim kan dus in het bovenst oogje (voor de wakkere onder jullie die na zitten te tellen of ik dan niet een vinger mis.)

Wat zal dit schaartje mij veel plezier bezorgen en jammer voor mijn oude schaar (een gloedje nieuwe die na een paar keer knippen al weer bot was)... maar die mag nu voorlopig op reserve.


Morgen ga ik mijn schaar inzegenen, want er staat een projectje op de planning voor de verjaardag van mijn oma. Namelijk een...


* OMA NIET VERDER LEZEN!!! ...Ik meen het!!! *



Puzzelboekje met daaromheen een vilten hoes met vakje voor haar bril en afgewerkt met een lieveheersbeestje (een altijd terugkerend thema in haar cadeau's omdat oma bang is voor lieveheersbeestjes sinds er één per ongeluk in haar mond is geland -slik-)


* Ik zie het morgen heus wel aan je gezicht als je dit stiekum toch hebt gelezen. *


Maar, ik ga mijn post onderbreken om mijn schatje nog een keer te bedanken voor de mooie super-schaar.

(loopt al zingend weg: "Scizzoooors, are a girls best frieeeeeend!!)

Uitslag Give-Away

Tromgeroffel a.u.b. want het is zover, vandaag wordt het mooie uilenzeepje verloot. Speciaal voor de gelegenheid bood Bruno, onze dappere dwergpincher zijn assistentie aan.

Jullie weten ondertussen waarschijnlijk wel hoe het werkt. Ik heb wederom een playlist gemaakt en de nummers gekoppeld aan alle deelnemers. 'Shuffle' ingeschakeld en het eerste nummer wint.
Maar omdat ik ook troostprijzen heb verloot, hebben dus de eerste vier nummers prijs.

En de winnaar is...



De winnaar is dus LittleHome, gefeliciteerd. Ik wil je vragen om me even je adres door te mailen dan stuur ik je prijs naar je op.

En nu vragen jullie je natuurlijk af, wie dan de gelukkigen zijn die een mooie troostprijs wonnen...

Petra (Ik stuur hem met de cupcake ketting die kant op)
Marjo (ik zal de troostprijs met je PIF mee sturen :P)
Mama'ritha

Ik mag jullie ook feliciteren want jullie winnen de troostprijs. Adressen kunnen worden doorgemaild naar adriana87@live.nl


Hieronder zie je wie welk nummer had:

  1. Marjo 'Tiffany - I think we're alone now
  2. Mira 'Las Ketchup - the Ketchup song'
  3. Bobbeez 'MC Hammer - U can't touch this
  4. Tinke 'Meatloaf - Paradise by the dashboard light'
  5. Poes P 'Cher - Gypsies, tramps and thiefs'
  6. Sabien 'Pat Benetar - Love is a battlefield'
  7. Lotsie 'Jennifer Lopez - Love don't cost a thing'
  8. Petra 'Spice Girls - Wannabe'
  9. Naadjes en Draadjes 'Vengaboys - Going to Ibiza'
  10. Little Home 'Marianne Rosenberg - Ich bin wie du'
  11. Roos 'Queen - We will rock you'
  12. Mama'ritha 'Normaal - Oerend Hard'
  13. Celestine 'BeeGees - Stayin' alive'
  14. Lies 'Beatles - Yesterday'
  15. Fieve 'Captain Jack - Captain Jack'
  16. TIO 'Guus Meeuwis - Per spoor'
  17. Vrouwtjegekruid 'Village People - YMCA'
  18. Puur Arnika 'Lou Bega - Mambo nr. 5'
  19. Akelein 'Tracy Ullman - Breakaway'
  20. Astrid 'Abba - Dancing Queen'
  21. Elisse 'Aqua - Barbie girl'



zondag 15 augustus 2010

Wannahave; schildpadrok

Soms kan crea-bea bezig zijn heel simpel zijn... papier, potloden, schaar en een leuk papiertje van de action en voor ik het wist had ik zo een nieuw ontwerp voor mijn visitekaartjes voor mij liggen. En ik ben ook van plan om het plaatje te gebruiken voor de kaft van een nieuwe agenda. (ik werk altijd met schoolagenda's, die zijn veel blitser en vrolijker en heel handig.)


Je ziet mij in mijn werkplek met mijn lieftallige assistent Bruno, mijn trouwe side-kick... mijn Toshiba waarop ik mijn blog bijhoud en tekeningen tot mooie digitale plaatjes bewerk. Verder mijn naaimachine en hobbykast.

Mijn favorite deel van het plaatje is toch wel de rok, hij bestaat echter nog niet. Ik moet hem nog in elkaar knutselen. Ik heb altijd al een rok met schildpadjes willen hebben. Vergeet niet, vanavond om 00:00 uur sluit de Give-Away. De winnaar wordt morgen bekend gemaakt.

Ik kruip nu mijn bed in, vast wat energie opdoen voor drukke tijd die eraan zit te komen. Ik heb namelijk nog genoeg te doen.
Naast PIF-fen, swappen en Give-Away's, ben ik deze maand ook nog eens het slachtoffer van een verjaardagsgolf. Gezellig natuurlijk, maar mijn naaimachine en diens bestuurder maken deze maand weer overuren.

zaterdag 14 augustus 2010

Wat als HIJ 18 wordt?

Ik houd ervan om zelf cadeautjes te maken als iemand jarig is. Ik vind het namelijk heerlijk om te zien hoe mensen reageren op hun cadeau... en dan te vertellen dat het zelf-gemaakt is. Schitterend.

Vandaag was ik echter een beetje inspiratie-loos. Want... wat maak je in hemelsnaam aan een jongeman voor zijn 18e verjaardag. Ja, ik daag je uit. Verzin maar eens iets wat je achter de naaimachine in elkaar kunt knutselen voor een 18e verjaardag, van een jongen!

Ik betrap mij er steeds vaker op dat de spulletjes die ik maak echt meer voor meisjes zijn, reden is simpel. Ik ben een meisje (vrouw) en ik houd nu eenmaal van roze en pastelletjes en vrolijke spulletjes.

Ik heb urenlang internet afgespeurd om maar iets te verzinnen wat ik R. met zijn verjaardag kon geven. En de tijd begon te dringen, vandaag werden we al om 8 uur verwacht op zijn feest.

Net op het laatste moment vond ik een superleuk patroon waarvan ik meteen wist dat DIT het perfecte DIY cadeau voor hem zou zijn.
Namelijk een hoesje wat hij om zijn bierblikjes kan schuiven, gevoerd met isolerende stof, waardoor zijn biertje langer koel blijft. Brilliant!

Ik heb wel een ander isolatie-stofje gebruikt aan de binnenkant, en natuurlijk had ik het wel wat persoonlijker willen maken... maar helaas had ik maar weinig tijd. Is dit geen leuk idee, mijn neefje was er in ieder geval erg blij mee en mijn bier-koel-houd-ding heeft al een uitje op de agenda... want volgens R. ging hij heel erg van pas komen op Lowlands.

Verder gaf ik hem ook nog een Tibetaanse armband in een zelfgemaakt envelopje van vilt. Al met al een geslaagd geschenk.

vrijdag 13 augustus 2010

Al twee PIF-fers

Wat een aangename verassing zeg, gewoon al twee aanmeldingen voor mijn P.I.F. Het doet mijn hartje goed om te zien dat mensen het zo leuk vinden om mijn zelfgemaakte freubels te ontvangen.

Ik ben heel hard aan de knutsel. Zojuist heb ik trouwens de Give-Away voor Allemaalsterrekes gepost, dus dat zal waarschijnlijk in de loop van volgende week bij je in de bus vallen denk ik. (De postbakken worden namelijk pas zondag na 17:00 uur geleegd bij ons tegenover.)

Verder... Marjo, ik heb jouw PIF vandaag ook afgemaakt :P Ben je al nieuwsgierig? Die ga ik volgende week maandag/dinsdag waarschijnlijk posten.

Wat ik vandaag ook nog heb afgemaakt is mijn tweede knuffel voor de Knuffels voor Congo actie, mensen jullie kunnen nog vanaf November tot en met eind December zelfgemaakte knuffels insturen, dan zorg ik dat ze bij het centrale verzamelpunt in Den Haag terecht komen. (natuurlijk volgt dan hier op de blog een complete fotoreportage.
Hiernaast zie je het resultaat. Het ontwerp komt uit een oude Ariadne, maar ik heb het wel een beetje aangepast, want eigenlijk hoor je aan de buitenkant geen naden te zien... maar ja ik ben de laatste tijden nogal bezeten geraakt van de festonsteek en ik vroeg me af hoe het eruit zou zien in een knuffeltje, ik vind het best een leuk resultaat... maar ik ga het zeker ook nog eens proberen zoals het hoort. Dit lekkere konijn heb ik Humphry gedoopt.

Wat vinden jullie van het resultaat?

Verder heb ik eigenlijk voor mijn doen heel erg rustig gedaan, ben vanmiddag met mijn bieb-boek op de bank gekropen en droomde daarmee heerlijk even weg. Zo tegen de middag werd ik wakker (ja, ik val regelmatig in slaap als ik een boek lees... leuk is wel dat ik dan vaak verder droom over waar ik over aan het lezen was. Net alsof het boek een film wordt :P)

En wat zag ik toen ik wakker werd. Onze lieve Bruno die heerlijk lag te genieten van het zonnetje... heel elegant hangend over de leuning van de bank. En degene die dit al een schattige foto vinden... Even later lag meneer prinsheerlijk te slapen...

Mijn typische vrijdag de dertiende gevoel is gesmolten als sneeuw voor de zon bij de aanblik van onze kleine zonaanbidder. :)

Onthoud mensen, tot zondag kunnen jullie je nog aanmelden voor mijn Give-Away... en voor degene die zich ervan willen verzekeren dat ze een leuk, zelfgemaakt geschenk van mij ontvangen. Je kunt je ook nog aanmelden voor mijn P.I.F.

Ik heb trouwens vandaag ook een word-bestandje gemaakt van het Pink Panther patroon. Mensen die hem ook willen proberen te maken kunnen een mailtje sturen, dan mail ik je het patroon door.

Vrijdag de dertiende

Ik ben over het algemeen helemaal niet zo'n bijgelovig type. Ik heb toch altijd het gevoel gehad dat mijn hoofd vrij stevig op mijn schouders staat (hoewel ik er soms mee in de wolken loop) maar dat gedoe dat 'zwarte katten', 'lopen onder ladder' en natuurlijk 'vrijdag de dertiende' ongeluk zouden brengen daar geloofde ik nooit zo in.

Maar, vanaf een aantal jaren geleden ben ik daar toch een beetje anders over gaan denken. Het begon met het sneuvelen van mijn computer, wat ik destijds weet aan een interne fout of een virus. Maar de 'ongeluksdag' daarop ...precies hetzelfde met de computer die ik had aangeschaft nadat de vorige was gesneuveld.
Ik weet het aan toeval, tot mij later datzelfde jaar opviel... toen ik mijn dagboek nalas (ja ik houd al mijn hele leven dagboeken bij) dat beide computers mij in de steek lieten op vrijdag de dertiende.

Ik gaf dit keer toeval de schuld en ging verder met mijn gewone leventje.

Maken wij een sprong in de tijd en ik citeer uit mijn dagboek:

Wat een K&*@!!! dag (die censuur staat overigens niet in mijn dagboek) vandaag fietste ... (naam van de jongen waar ik destijds verliefd op was) naast mij naar huis en toen ging mijn voorwiel los! Ik ben als een lompe prima ballerina over mijn stuur geknikkerd.

En de herinneringen keerde één voor één terug. Hoe ik die middag met een bloedneus en een gebarsten lip terug was gelopen naar school om de wonden uit te spoelen.
En mijn Prince Charming? Die was zo galant om te stoppen... om me uit te lachen en vervolgens door te fietsen naar huis. Het spreekt vanzelf dat het tussen ons nooit meer iets is geworden.

Ik ben soms nogal moeilijk te overtuigen en dus schoof ik dit keer de schuld op mijn oude krakkemikkige fiets (die in feite nog geen jaar oud was en in tip-top conditie ...pijn maakt mij onredelijk.)

Jaar daarop en vrijdag de dertiende viel ergens in de winter. Bij de school liep een sloot die knoerhard bevroren was. Mijn klasgenoten, in de pauze van onze proefwerkweek, waren heerlijk aan het schaatsen. Nou had ik in mijn hele leven nooit genoeg moed gehad om op het ijs te lopen, en die dag... die vrijdag de dertiende, besloot ik mijn eerst stappen te zetten. Maar glibberen deed het niet... nee! Kraken deed het, en voor ik het wist was mijn rechterbeen verdwenen onder het ijs.

Snel hielpen mijn klasgenoten me terug op de kant en al bibberend heb ik die middag mijn proefwerk natuurkunde gemaakt, mijn been helemaal gewikkeld in theedoeken en dassen.

Dat was het moment waarop het begon... mijn afkeer voor vrijdag de dertiende. De dag waarop ik me begon af te vragen. Zou vandaag dan echt ongeluk brengen.

Vandaag is het weer zo ver en hoewel ik mezelf liever had verscholen onder de dekens om zo deze dag over te slaan, heb ik mezelf toch uit bed weten te slepen. En hoe, vraag ik je begon mijn dag?

Een mailtje van de streekfair, wij mogen niet komen omdat onze producten niet streekgebonden zijn, de 'volger' teller is versprongen van 61 naar 60 :(
En *snif snotter snuif* ik ben echt snipverkouden. In één nacht! Gisteren kon ik nog door mijn neus ademen en nu niet meer.

Ik denk dat ik me vandaag maar met een redelijk veilig handwerkje bezig ga houden.


donderdag 12 augustus 2010

Post post post Whoehoe!

Lieve lezers, jullie vinden mij vandaag in een hele goede bui. Komt het door het mooie weer buiten... nee, komt het dan doordat je lieve vriend bijna thuis is van zijn werk... ook, misschien komt het wel door mensen die zo enthousiast reageren op de Knuffels voor Congo actie... mwah.
Natuurlijk maken alle bovenstaande dingen mij echt héél erg gelukkig, maar de reden dat ik zo goed gemutst ben is vanwege de post die vandaag in de brievenbus zat.

Werd ik al een paar dagen heel erg nieuwsgierig gemaakt door Marjo van Freubelmeisje en Roos van Freubeldingetjes... vandaag werd mijn (on)geduld dan eindelijk beloond.

Woest heb ik gevochten om de enveloppe open te maken want ik brandde echt van nieuwsgierigheid en uiteindelijk vielen er echt hele leuke cadeautjes op mijn tafelblad. Zo kreeg ik o.a. een heel mooi tasje van Marjo voor de P.I.F. (waar ik ook nog mensen voor zoek :P ) en van Roos een supermooi armbandje en nog wel in mijn lievelingskleur ook: Groen! (ik won de troostprijs in haar Give-Away)

Verder hadden beide dames een heel erg lief kaartje bijgesloten en nog wat leuke knutselspulletjes. Ik ben in ieder geval echt heel erg in mijn nopjes met de leuke cadeautjes.

Nou Marjo, nu is het aan mij om jouw lekker nieuwsgierig te maken. Want zoals het hoort kun jij binnenkort een cadeautje van mij in de brievenbus verwachten :P

Verder heeft zich eindelijk een volger aangemeld op mijn Twitterpagina! Whoehoe, ik zal dus in de toekomst daar ook maar wat vaker een berichtje plaatsen om jullie nog beter op de hoogte te kunnen houden. De komende tijd is het thema op de Twitterpagina de streekfair waar ik naar toe werk en de Knuffels voor Congo actie.

Lieve bezoekers, hebben jullie trouwens ook in de gaten dat je je nog maar tot zondag hebt om deel te nemen aan mijn allereerste Give-Away. Dus meld je nog snel aan en maak kans op de leuke prijs.

Naast opruimen en met post stoeien heb ik me ook nog op een heel leuk patroon gestort voor een speldenkussentje. Ik werk sinds de laatste paar dagen wat vaker met vilt en wilde ook eens proberen hoe de feston steek me beviel bij een gevuld werkje... dan kan ik namelijk straks ook Knuffels van vilt maken voor Congo. Ik heb een heel gaaf patroontje uit een oude Ariadne voor een leuke konijnen knuffel van vilt die ik zeker wil gaan uitproberen.

Ik heb trouwens besloten om de looptijd van de Knuffels voor Congo actie te verlengen. Ik begin met inzamelen vanaf November, maar je kunt knuffels blijven insturen tot en met eind december, dan gaan ze aan het begin van het nieuwe jaar naar Den Haag.